Adatok beolvasása internetről Power BI-ban (get data from web)

Ebben a videóban az ingatlan.com weboldalról gyűjtöm össze a jelenleg elérhető lakásokat. Megmutatom lépésről lépésre, hogyan tudod beolvasni az adatokat internetről.

Megmutatom, hogyan tudsz előre definiált táblázatokból adatokat kinyerni, és a videó vége fele meglátod, milyen más lehetőségeid vannak, ha web – ről szeretnél adatokat importálni PowerBI-ba.

Adatok átalakítása – Adatelőkészítés Power BI-ban

Hogyha sikerült lehívni az adatokat, jöhet az adatelőkészítés. Megformázzuk a fejléceket, eltüntetjük a felesleges információkat, a számot tartalmazó oszlopokat számmá alakítjuk annak érdekében, hogy később számításokat tudjunk végezni velük.

Hogyha csak egy weblapról szeretnél adatokat importálni PowerBI-ba, akkor már kész is vagy az adatelőkészítéssel

Ha viszont több oldalon keresztül vannak az adatok amiket be szeretnél olvasni, akkor most egy problémába ütköztél, mert csak az első oldalt sikerült beolvasni. Ebben a videóban nem, de a következőben választ kapsz arra, hogyan tudod több weblapról beolvasni az adatokat Power BI-ban.

Oldalszámok beolvasása

Ahogy már az első videóban megmutattam, nem csak táblázatba rendezett adatokat tudunk beolvasni internetről PowerBI-ba, hanem akár egyedi információkat is, mint például az oldalszám. Ebben a videóban ezt mutatom meg neked.

Lista létrehozása Power BI-ban – a Power Query szerkesztőben

Listát nem nagy dolog létrehozni. Igazából csak ennyi “={1..5}”. Ezzel egytől ötig lesz egy listád. Viszont nekünk ez nem elég, mert szeretnénk, ha mindig a weboldalon lévő utolsó lapig készülne el a lista. Úgyhogy a mostani videóban felhaszánljuk az előző videóban beolvasott oldalszámot, és készítünk egy dinamikus listát a Power Query szerkesztőben.

Több weboldalon lévő adat összesítése egy táblába PowerBI-ban

És máris a finish-ben vagyunk. Létrehozunk egy új paramétert, ami gyönyörűen együtt dolgozik majd a listánkkal, és egyesével végiglépked az összes weblapon, beolvassa az adatokat, majd összesíti azokat. Csiri-bu, csiri-bá…összeállt az adathalmazunk.

Köszönöm, hogy megnézted a videókat!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top