Kezdő Power BI szinten az első feladat, hogy megtanuld, hogyan lehet adatokat beolvasni Power BI-ba. Több lehetőséged van erre:

Adatok beolvasása Power BI megnyitását követően

Amikor megnyitod a Power BI-t felugrik egy ablak, aminek a bal felső részében találod az Adatok lekérése lehetőséget. Hogyha erre rákattintasz, ez átvisz egy olyan ablakra, ahol az összes lehetséges forrást megtalálod (leggyakoribb az Excel tábla):

Adatok hozzáadása a jelentéshez

Hogyha a felugró ablakot bezártad, vagy a Power BI riportod még üres, akkor középen találsz gyors lehetőségeket az adatok beolvasására. Itt az Excel tábla, az SQL és az üres tábla beolvasása a leggyakrabban választott lehetőség, de más forrásokból is be tudsz itt olvasni adatokat

Így bármikor be tudsz olvasni adatokat Power BI-ba

A fenti két importálási lehetőség csak akkor működik, amikor a riportod még üres. Hogyha már vannak vizualizációk a Dashboard felületen, akkor az adatokat a Kezdőlapról tudod beolvasni.

Itt is leggyakoribb az Excel és az SQL, de az adatok lekérése lehetőségnél az “Egyéb” gombra kattintva ki tudod listázni az összes lehetséges forrást.

Így tudsz akár Sharepoint/Onedrive mappából, SAP HANA adatbázisból, Google BigQuery-ből, Google Analytics-ből vagy akár Active Directory-ból (stb.) is adatokat importálni Power BI-ba.

3 óra alatt megtanulhatóak a Power BI alapjai

Hogyha szeretnéd elkezdeni a Power BI használatát, érdemes eljönnöd a Kezdő Power BI képzésre, ahol az alapoktól építed fel az első Dashboardodat. Minden infó itt: https://datakepzes.hu/ingyenes-power-bi-tanfolyam/

Scroll to Top