Ennyire egyszerű egy diagramot megformázni Power BI-ban

Hogyha be van kapcsolva az objektumon belüli interakció, akkor kattints kétszer gyorsan a diagramra, amit szerkeszteni szeretnél. Ilyenkor egy kék szegély jelenik meg a vizualizáció körül.

Diagram címének formázása

Ha kék a vizualizáció körüli szegély, akkor kattints kétszer gyorsan a címre, és nevezd át

Hogyha bővebb formázásokat szeretnél megcsinálni (például félkövér, középre igazított, más szín, stb.), akkor jobb egér gombbal kattins a címre, és feljönnek a formázási lehetőségek

Színek beállítása

Kattints az egyik szeletre jobb egér gombbal, amelyiket szeretnéd átszínezni, és a kitöltést lenyitva válaszd ki a neked tetsző színt.

Van más megoldás is…mindig van más megoldás!

Power BI-ban úgy is át tudod színezni a diargamot, ha csak simán rákattintasz az egyik szeletre, és jobb oldalon feldobja neked a színeket. FONTOS: ez csak akkor működik, ha kék a vizualizáció körüli szegély (ha nem kék, akkor először kattints kétszer gyorsan a diagram fehér részére)

Elemfeliratok szerkesztése

Ez is nagyon egyszerű. Csak kattints jobb egér gombra az egyik elemfeliratra, majd állítsd be a pozíciót, és a részleteket

Törölj ki mindent, ami felesleges

Törléshez nyomj rá arra a részre, amit ki szeretnél törölni (én most a jelmagyarázatot kitörlöm), aztán DELETE gomb a billentyűzeten. Vigyázz, nehogy az egész diagramot kitöröld! Ha mégis kitörölted, nyomd meg a Ctrl+Z billentyű kombinációt, és visszajön a diagram.

És kész is vagyunk! Jössz tovább?

Ennyi volt. A kezdő Power BI képzésen lépésről lépésre laza hangulatban megtanulod, hogyan tudsz Power BI-ban Dashboardot építeni. Sokkal egyszerűbb, mint magadtól keresgélni a lehetőségeket.

Scroll to Top