5 kattintás kell csak ahhoz, hogy beszúrj egy kördiagramot Power BI-ban

A kezdőlapon válaszd ki a kördiagramos vizualizációt (ez az első kattintás)

Hogyha neked nem így néz ki a felület, akkor először állítsd be ITT (kattints)

A jelmagyarázathoz tedd be azt az oszlopot, ami alapján a színezést szeretnéd megcsinálni

Nálam ez most a “Nem” oszlop lesz, és ezért az Adatok hozzáadásánál a Nemet választom (2. és 3. kattintás)

A vizualizációk nagyon hasonlóan működnek, mint az Excel Pivot táblák. Amikor Excel képzést tartok vállalatoknál, akkor mindig úgy tanítom, ha meg akarunk számolni valamit (mondjuk azt, hogy mennyi nő és mennyi férfi van a táblában), akkor a nemet húzzuk be a sorokba, és a nemet húzzuk az értékek közé is. Azért a nemet húzom az értékek közé, mert a Pivot tábla és a Power BI is a szövegeket tartalmazó oszlopokban darabszámot kalkulál. Így nem kell külön azzal foglalkozni, hogy átállítsuk az értéket darabszámra. Úgyhogy jöhet a negyedik és ötödik kattintás:

Húzd be az Értékek közé is ugyanezt az oszlopot

Figyeld meg, hogy mielőtt behúznád az Értékek közé is ugyanezt az oszlopot, a diagramod még üres. Csak a cím van meg és a jelmagyarázat (Férfi, Nő). Szóval ha véletlenül valamikor kétségbeesnél, hogy miért nem látsz semmit a diagramon, az azért van, mert az értékek közé még nem tettél be semmit. Nade mostmár a Nem bekerült az értékek közé is, és készen vagyunk.

Kész is vagyunk, gyere tovább!

Gratulálok, sikeresen beszúrtad az első kördiagramodat Power BI-ban! Gyere el a kezdő Power BI képzésre, ahol lépésről lépésre megtanulod, hogyan készítsd Power BI dashboardot az alapoktól.

Scroll to Top