Power BI: adatok beolvasása Excelből

Power BI-ban a leggyakoribb adatbeolvasás Excel táblából történik. Hogyha megtanulod, hogyan olvass be adatokat Excelből, akkor valószínűleg a többi forrásból sem okoz majd nagy gondot.

A kezdőlapon egyből megtalálod az Excel lehetőséget

Vagy az Adatok beolvasása alatt, az első lehetőség szintén az Excel

Tallózd be az Excel táblát, és pipáld be azt a munkalapot (vagy munkalapokat), amiket be szeretnél olvasni Power BI-ba, aztán nyomj a Betöltés gombra

Mi van akkor, ha hiba van a táblában, vagy változtatnál rajta?

Előfordulhat, hogy vannak felesleges sorok/oszlopok a táblázatban, esetleg olyan hibák, amiket kezelni szeretnél, ilyenkor érdemes a Betöltés helyett az Adatok átalakítását választani, amiről bővebben a Kezdő Power BI tanfolyamon tanulhatsz.

Mik azok a Javasolt táblák?

A Power BI megpróbálja leegyszerűsíteni a dolgodat azáltal, hogy javasolt táblákat dob fel (nem mindig!). Ez akkor lehet hasznos, ha üres oszlopok vagy üres felső sorok vannak a táblázatban. Én személy szerint ezt nem szeretem használni, de kezdő Power BI szinten ez megkönnyítheti a munkádat.

Jobb oldalon látod a beolvasott táblázatokat

Átnevezni úgy tudod, ha kétszer gyorsan rákattintasz

Az oszlopokat pedig akkor látod, ha kibontod a táblát

Jössz a kezdő Power BI képzésre?

Az adatbeolvasástól a vizualizációkig jó hangulatban, online formában megtanulhatod a legfontosabb lépéseket a Kezdő Power BI tanfolyamon. Minden infót itt találsz: https://datakepzes.hu/ingyenes-power-bi-tanfolyam/

Scroll to Top