Így vágj bele a Power BI használatába

A Power BI vezető adatvizualizációs eszköz, amivel nagyon egyszerűen és gyorsan tudsz több forrásból és nagy adathalmazokból látványos diagramokat készíteni ingyenesen. Magabiztos Excel felhasználóknak a Power BI megtanulása (szinte) gyerekjáték, mert nagyon sok hasonlóság van az Excel és a BI között. Nagy előny az is, ha SQL környezetből jössz, mert az SQL-ben megírt lekérdezések egy az egyben futtathatóak és tovább finomíthatóak BI-ban (hab a tortán, hogy a BI-ban létrehozott Query képes SQL kódot generálni ? – de még ne szaladjunk ennyire előre!)

A Power BI gyorsan tanulható

Van egy ingyenes alapozó Power BI képzés, ahol gyakorlati betekintést kapsz arról, milyen egyszerű a Power BI használata, és mennyire jó dolgokat ki lehet hozni belőle. Ezen a képzésen a kezdő lökést kapod meg arra, hogy önállóan is belevágj a BI használatába. Középhaladó szintre 9 óra alatt el tudsz jutni, így a Power BI tanfolyam végére képes leszel több forrásból származó adatokból felépíteni automatizáltan frissülő Power BI dashboardokat, amivel a rendszeres riportok előállítása több óra helyett néhány percre (sokszor csak másodpercek) csökken. Tudom, mert én főállásban adatelemzőként így dolgozom.

Itt érdemes kezdened a Power BI megtanulását

  1. Töltsd le ingyenesen a Power BI-t Windows gépedre (MAC-en nem működik egyelőre) a Microsoft oldaláról vagy a Microsoft Store-ból
  2. Nyisd meg a BI-t és állítsd be ezeket az előzetes verziójú funkciókat (amik nagyon egyszerűvé teszik a diagramok szerkesztését
  3. Gyere el az ingyenes kezdő Power BI képzésre ahol laza hangulatban megtanulod használni a Power BI-t
  4. És hogyha elégedett vagy a kezdő képzéssel, akkor gyere tovább a középhaladó és haladó Power BI tanfolyamokra, ahol 3 hónapig visszanézhető felvételt és tanúsítványt is kapsz (sikeres teljesítés esetén).

Ennyire egyszerű. Ha ezeken a lépéseken végigmész, 15 óra alatt megtanulod mindazt, amit én több év alatt hajnalokig nyúló keresgéléssel, Youtube videók segítségével, több képzést követően főállású munkámban szedtem össze. Naggggyon egyszerű a dolgod, ha megtanulod a leggyakoribb hibák kezelését és rengeteg gyakorlati példán keresztül tanulod meg a Power BI használatát.

Kezdd el ma! Ingyen

Kezdő Power BI képzés: https://datakepzes.hu/ingyenes-power-bi-tanfolyam/

Hasznos linkek

  1. Cikkek: https://datakepzes.hu/category/kezdo-power-bi-alapok/
  2. Youtube csatornák:
Scroll to Top