Nem működik a Referenciavonal hozzáadása Power BI-ban

Hogyha Power BI-ban használod az előzetes verziójú funkciókat és magyar nyelvre van állítva a Power BI, akkor valószínűleg Te sem tudsz referenciavonalat hozzáadni a diagramokhoz. Ahhoz, hogy ezt a hibát orvosold, állítsd át a BI-t angol nyelvre. Mutatom, hogyan:

A menüsoron válaszd ki a File/Lehetőségek és beállítások/Beállítások/Területi beállítások, és állítsd át mindkét nyelvi beállítást angolra, majd indítsd újra a Power BI-t.

Mindkét nyelvi beállítást állítsd át angolra, hogy működjön a referenciavonal hozzáadása 2023 augusztus vagy későbbi Power BI verziókban:

Ezután indítsd újra a programot, és próbálj rá a Reference line hozzáadására

A fenti diagram nagyon jól mutatja a tény-terv eltéréseket, és amikor negatív és pozitív értékek is vannak egy diagramon, érdemes feltételes formázással kiemelni a “jó” és “rossz” hónapokat (itt most a pozitív érték a rossz, mert költségekről beszélünk), és azért, hogy az oszlopok ne a levegőben lógjanak, érdemes a 0-hoz behúzni egy konstans vonalat. A fenti képen az én kedvenc beállításaimat látod. Azt javaslom, hogy így használd Te is. A középhaladó Power BI képzésen az adatelőkészítést követően ezt a diagramot is közösen megcsináljuk.

Nyugodtan válts vissza magyar nyelvű Power BI-ra

Miután végeztél a Referenciavonal hozzáadásával és jól működik, válts vissza nyugodtan magyar nyelvű Power BI-ra, mert a beállítás továbbra is jól fog működni, csak valamiért magát a vonalat nem lehet hozzáadni magyar nyelven.

Bízom benne, hogy mihamarabb javítják ezt a kis hibát, és hamarosan magyar nyelven is elérhető lesz a funkció.

Scroll to Top