A Power BI tanfolyam után Te is tudsz ilyen dashboardokat építeni

2024 májusában nyílt az MVM-nél egy főállású HR adatelemző pozíció, ahol szinte a nulláról kell felépíteni a HR analitikát. Erre a pozícióra elsősorban olyan jelentkezők pályázhattak, akik részt vettek a Power BI tanfolyamon, mert ők azok, akik rendelkeznek a szükséges technikai tudással.

A felvételi első állomása egy Power BI riport készítése Recruitment adatokból. Nagyon sok kiváló megoldás született, amiből néhányat a teljesség igénye nélkül szeretnék bemutatni.

A legjobb jelöltet fél éven keresztül mentorként segítem, így még a legnehezebb feladatokat is megtanulja megoldani, miközben jól fizető junior BI Analystként dolgozik az MVM-nél. Fél év után már annyi tudást szed össze, amivel milliós fizetése lehet (persze, ha szorgalmas és jól dolgozik).

Szeretnék mégtöbb ilyen lehetőséget adni a Power BI tanfolyam résztvevőinek, akik teljesen a nulláról 15 óra alatt megtanulják, hogyan lehet ilyen BI riportokat építeni (mert ezeket Ők csinálták):

Kattintgasd nyugodtan a BI riportokat!

Barbara

Próbáld ki milyen, ha:

  1. Rákattintasz a fölső számokra, és minden diagram ahhoz a számhoz igazodik. Pl. ha a Jelentkezők számát választod ki, akkor minden diagram a jelentkezők számát mutatja. Ha a Felvett dolgozók számára kattintasz, akkor minden diagram azt mutatja
  2. Kattints az emberek fényképére. Ha rákattintasz Bálint fényképére, akkor a Bálinthoz kapcsolódó számokat látod. Ha Cintiára kattintasz, akkor pedig az övéit. Hogyha mindkét Recruiter számait szeretnéd látni, akkor kattints mégegyszer a kiválasztott emberre! Szűrési technikákkal (is) foglalkozunk a Power BI tanfolyamon.
  3. Bal oldalon a 3 vonalra kattintva előjönnek a szűrési lehetőségek
  4. Szintén bal oldalon tudsz az oldalak között váltani

Sandra

  1. A diagramok fölött és bal oldalon vannak a szűrők. A bal oldali szűrők alatta át tudsz váltani a Forrás lapra, ahol további elemzéseket találsz
  2. Hogyha a bal felső sarokban rákattintasz a “HR Connections” logóra, akkor vissza visz téged a landing oldalra
  3. Itt is tudsz az emberek fényképére kattintani

Dávid

Ez kevésbé színes dashboard, de nagyon izgalmas funkciók vannak benne. Nézd meg, hogy:

  1. Ha ráviszed az egeredet a piros kerettel jelölt kártyákra, akkor feljön egy felugró ablak, ahol kattintás nélkül részletezést kapsz az adatokból
  2. Húzd rá az egeredet a kártyákra, és felettük látsz egy kérdőjel ikont. Ha arra ráviszed az egeredet, az felhoz egy leírást, aminek segítségével bárki könnyen megértheti, hogy mit mutat az adott szám
  3. Hogyha a Recruitment Dashboard felirat melletti “i” betűre kattintasz, akkor az pedig plusz információkat hoz fel neked a riporttal kapcsolatban

És itt még nincs vége

Nagyon sok jó megoldás érkezett. Néhányat még kép formájában itt tudsz megnézni:

Nagyon büszke vagyok rájuk

A 15 órás Power BI tanfolyamon teljesen kezdő szintről tanulták meg a Power BI használatát. Ezután gyakoroltak, és ezzel a tudással már simán megállják a helyüket Power BI pozíciókban.

Gyere el a Power BI tanfolyamra, és tanuld meg, hogyan tudsz profi Power BI dashboardokat építeni, amivel lenyűgözheted a főnököd, egyszerűsítheted és gyorsíthatod a saját munkádat, és több pénzt kereshetsz.

A Power BI tanfolyamról minden infót itt találsz: https://datakepzes.hu/power-bi-tanfolyam-kezdo-halado-online/

15 órás Power BI tanfolyam

Az alapoktól haladó szintre emeled tudásodat visszanézhető felvétellel élő online és videós formában. Bármikor kérdezhetsz. Gyere!

Power BI alapok értékelés 4.9

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top