Mennyit lehet keresni Power BI tudással?

Röviden: kevés tapasztalattal is lehet milliós fizetésed, hogyha biztos tudásra építkezel

A Power BI sok más IT-s szakmával szemben nem igényel programozói tudást, és egy jól felépített tanfolyamon 15 óra alatt megtanulható.

Persze lehet youtube videókból és blogcikkekből is tanulni, és a Google a barátunk. Így viszont minimum 3-6 hónapos tanulási idővel számolj. És azzal, hogy nagy valószínűséggel az összes kezdeti riportodat újra kell majd építened, mert csak később fogod megtalálni azokat a kézenfekvő megoldásokat, amiket egy gyakorlatorientált Power BI tanfolyamon alapból megtanulnál.

Nade… mennyit lehet keresni, ha valaki elvégez egy 15 órás Power BI tanfolyamot?

Teljesen kezdőként, egy szuper képzésen 15 óra alatt haladó Power BI tudást szerzel, amivel már tudsz pályázni BI Analyst pozíciókra.

A HAYS felmérése szerint a kezdő, 0-3 év tapasztalattal rendelkező Power BI elemzők bruttó fizetése átlagosan 850.000 Ft, a minimálbér 750.000 Ft és a legjobbak akár 1.100.000 Ft-ot is kereshetnek.

3-5 év tapasztalattal már átlagosan 1.400.000 Ft a bruttó bér. Itt a minimum 1.300.000 Ft és a maximum 1.700.000 Ft.

Szóval látod…nagyon gyorsan el tudsz jutni milliós fizetésig úgy, hogy nem kell hosszú hónapokon keresztül programozást tanulnod, még SQL-t sem, mert a Power BI meg tudja írni az SQL kódot helyetted.

Hab a tortán, hogy 5 éves Power BI tapasztalattal akár a 2.000.000 Ft-os bruttó fizetés is elérhető, az átlagos fizetés itt 1.800.000 Ft, és a minimális bér 1.600.000 Ft. Ehhez pedig még csak vezetői pozíciót sem kell vállalnod.

Hogyha mégis vezetői szerepkörben képzeled el magadat, akkor jó, ha tudod, hogy egy BI vezető átlagfizetése a felmérés alapján 2.200.000 Ft, a minimum bér 1.900.000 Ft és a maximum 2.500.000 Ft.

15 óra alatt olyan tudást kapsz, ami milliomossá tehet

Csak rajtad múlik, hogy mit hozol ki a Power BI tanfolyamból, ami teljesen kezdő szintről olyan tudást ad, amit senior Power BI fejlesztők is használnak.

Megtanulod, hogyan lehet programozás nélkül automatizálni, hogyan írja meg helyetted az SQL kódot a Power BI, mik a legfontosabb DAX függvények, milyen lehetőségeket hoz a mesterséges intelligencia az adatelemzésbe. A legújabb eszközökkel építesz ütős Power BI dashboardot, amitől leesik a vezetők álla: https://datakepzes.hu/power-bi-tanfolyam-kezdo-halado-online/

A fenti fizetések bruttó bérek. Forrás: https://www.hays.hu/salary-guide

Scroll to Top